keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Rommi ja ruokailu

Rommin ruokailu on eräänlainen taiteenlaji, välillä jätkä juoksee kupille ja ruoka häviää sekunneissa, välillä joudutaan keksimään kaikenlaisia kikkoja, että toiselle maistuisi. Joskus (yleensä aamuisin) nappulat tökkii, mutta liha kelpaa kyllä. Joskus käy niin, että ei edes vilkaista kuppiin päin, kun ruoka tuoksuu uudelle tai Rommin mielestä väärälle. Ei ole helppoa olla koira ja vielä vaikeempaa olla omistaja, joka haluaisi että kaikki kelpaisi toiselle. Kuvissa Rommi tutustuu ensimmäistä kertaa Mush Barf Vaisto-ruokaan.

Mitä Rommi syö?
Rommi saa vaihtelevasti nappuloita, peruskaupparuokaa (mm. Cesar) ja raakaruokaa. Tällä hetkellä nappuloina Golden Eaglen puppy formula. Aiemmin käytetiin lähinnä Royal Caninia. Kaupan ruuista annetaan murekkeita, Cesaria ja Kotoisaa. Lihamureke ja Kotoisan kana-ateria on Rommin lempiruokia noista. Raakaruuista parhaiten taitaa kelvata naudan jauheliha. Teinkin aiemmin postauksen, kun tilattiin Lempimuonasta iso kasa ruokaa. Lohiateria ja poron jauheliha ei kelpaa ollenkaan, hanhea ei olla vielä maistettu ja muut uppoo ihan kivasti. Joistakin Rommi ei tykkää kylmänä niin lämmitän niitä mikrossa 10sekuntia ja sitten kyllä miastuu. Rommin uusin lempiruoka on Mushin Barf Vaisto starter formula "lihapullat". Saatiin pari ilmaispakettia maistiaisiksi ja ne katoaa todella nopeasti kupista. Onhan tuo pussukka vähän tyyris, mutta siinä on kaikki tarvittava ja kelpaa jätkälle niin kyllä sitä välillä voi ostaa. Raakaruokaa olisi tarkoitus lisätä pikkuhiljaa ja vähentää/lopettaa nappuloiden syöttäminen, kunhan olen tarpeeksi tarkkaan päässyt perehtymään raakaruokintaan. Kaikenlaiset neuvot liittyen ruokintaan ja erityisesti raakaruokintaan otetaan vastaan ilomielin :)


                                                                             kuva

Paljonko ja kuinka usein?
Täällä syödään edelleen kolme kertaa päivässä, koska ollaan koettu sen olevan toimiva juttu meillä. Aamiaiset on yleensä vähän pienempiä kuin muut ruuat, koska aamuisin Rommilla ei ole niin iso nälkä kuin muulloin. Aamuruuan se saa klo 9-11, päiväruuan 14-16 ja iltaruuan 20-21. Nappuloita saa puol desiä per kerta. Nappulat jätetään väliin jos annetaan raakaruokaa, joka sisältää luuta. "Märkäruokaa" annetaan silmämääräsesti. Ei siis mittailla mitenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti