maanantai 17. kesäkuuta 2013

Luonne Rommi on luonteeltaan kovapäinen, mutta kiltti ja vähän laiskakin. Rommi tykkää mennä omia menojaan ja haluaisi tehdä niin kuin itse huvittaa. Pienempänä se alkoi aina kiukkumaan ja haukkumaan, jos sitä komensi. Harjoituksista huolimatta se saattaa joskus vain katsoa hölmönä, kun pyytää istumaan tai muuta. Ilmekin kertoo, että ”istu kuule itte vaan”. Enimmäkseen Rommi on kuitenkin tottelevainen. Tietysti tottelevaisuutta pitää vielä reenata huimasti varsinkin muiden koirien seurassa, koska siinä vaiheessa iskee valikoiva kuulo, kun haluaisi touhuta koirakaverin kanssa ja omistaja huutaa siellä jotain turhia.


Rommi on myös erittäin kiltti ja helppo tapaus.  Se ei paljoo turhia riehu tai räksytä ja on alkanut enemmän ja enemmän tutustua vieraisiin ihmisiin ja erityisesti lapsiin. Haukkuminenkin on jäänyt todella vähälle verrattuna siihen, kuinka haukkuherkkiä sheltit ovat ja millaista meininki täälläkin aiemmin oli. Rommi on tajunnut, ettei turhaan kannata huudella ja kotio tulevat vieraat eivät ole vihollisia vaan niiltä voi saada jopa rapsutuksia. Välillä se tietysti kokeilee vähän rajojaan ja tekee jotain mistä omistajat ei tykkää, mutta pennuksi se on yllättävänkin kiltti ja ymmärtää jos jotain ei saa tehdä.

Laiskuus ei ehkä ole se ensimmäinen asia, miten shelttejä kuvataan, mutta Rommille se sopii :D Oonkin nimennyt tämän meidän pienen perheen team laiskamadoksi. Rommilla on kaksi vaihdetta, täysii tai ei ollenkaan ja silloin kun vaihde on offilla, se ei oikeesti tee mitään muuta kun vaan möllöttelee. Aamullakin sitä saa (tai ainakin ennen sai) oikein houkutella lenkille, kun toinen olisi vain halunnut nukkua lämpösessä sängyssä. Kun nappi käännetään on-kohtaan niin vedetäänkin kovaa. Esimerkiksi koirien kanssa leikkiessä Rommi haluaa KOKOAJAN leikkiä. Turhautuu, jos toinen ei lähde leikkiin tai pitää taukoja. Tunninkin riehumisen ja juoksentelun jälkeen voikin sitten loppupäivän ottaa vaan ihan rennosti loikoillen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti