perjantai 17. toukokuuta 2013

Sisäsiisteys

Oltiin kuultu ja luettu kaikkia "kauhutarinoita", joissa jotkut koirat eivät olleet sisäsiistejä vielä aikuisenakaan ja vähän jännitettiin miten meidän käy. Onneksi jänskäily oli turhaa ja me päästiin todella helpolla sisäsiisteyden kanssa. Oltiin (tai ainakin minä olin) valmistautunut siihen, että elettäisiin sanomalehtikaaoksessa ainakin puoli vuotta ja suurinpiirtein joka päivä pitäisi pestä lattiat. Panikoitiin myös alussa sitä, kun Rommi ei suostunut tekemään isompia tarpeitaan pihalle. Oltiin varmoja, että se ei ikinä oppisi tai vähintään se olisi todella suuren työn takana, että se onnistuisi.


                   Vahinkojen sattuessa me käytettiin stain + odor removeria saamaan hajut pois.


Oltiin niiiiin väärässä! Jätkähän osasi tehdä hätänsä heti paperille. Muutama vahinko tietysti kävi, mutta 95% paperille. Aika nopeasti siitä siirryttiin pihalle. Pissaaminen onnistui, mutta isommat hädät Rommi teki aina sisälle. Pidätteli niin kauan kunnes tultiin kotiin ja sitten heti paperille. Lopulta se tajusi ulkoilun jujun ja ai että, kun oli helppoa sen jälkeen. Papereita vähennettiin ja alettiin pitämään niitä vain eteisessä oven edessä. Lopulta otettiin paperit kokonaan pois, koska Romppu itse oli päättänyt, ettei tee hätiänsä enää sisälle ja paperit oli sille vain ajanvietettä. Rommista tuli kokonaan sisäsiisti suurinpiirtein 3,5 kuukauden ikäisenä.

Ulkoilua harrastettiin todella paljon. Olihan se välillä vähän rasittavaa ravata ulkona kokoajan, mutta asia tuotti tulosta ja nyt voi sanoa, että se todellakin kannatti. Käytiin aluksi tunnin välein pihalla (ja yöllä kerran). Siitä sitten hetken päästä siirryttiin 1,5 tunnin välein, 2 tunnin välein, 2,5 tunnin välein jne.. Pikkuhiljaa, samalla kun pikkumiehen pidätyskyky piteni. Paljon ollaan edistytty ja tällä hetkellä käydään viisi kertaa päivässä pihalla ja eilen käytiin ekaa kertaa vaan NELJÄ kertaa, jee.

Mun lempparit koirankakkapussit


Lumien sulaminen tuotti uutta päänvaivaa. Pelättiin, että nyt tulee kovasti takapakkia sisäsiisteyden suhteen. Aluksi etsittiin niitä viimesiä lumisia paikkoja, jotta pikkuherra tekisi isommat tarpeensa, mutta eräs kaunis päivä aivosolu tapasi toisen Rompun päässä ja palaset loksahtivat paikalleen ja niin se meijän fiksu poika teki kakat nurmikolle. Onnistunut fiilis, paljon kehuja ja nameja perään ja siitä se lähti :)


                                                             Tämmösiä näkee usein.

Ja tietysti vielä pienenä huomiona. Me kerätään AINA kakat pussiin ja viedään roskikseen :) Toivoisin, että joku muukin tekisi niin.


(Kuvat löydetty netin ihmeellisestä maailmasta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti